Premiär: App-tips för skribenter

På hemsidan för mitt IT-konsultföretag publicerar jag sedan ett par veckor tillbaka ”veckans app-tips”. Tanken är att tipsa om appar som kan vara till nytta och/eller nöje för de smartphone-användare som ännu inte har hunnit skaffa sig stenkoll på allt som finns där ute i app-djungeln. Inte alla de vanliga apparna alltså, utan kanske en och annan nyhet även för rutinerade smartphone-användare.

Så slog det mig att det borde finnas appar som kan vara bra att ha för skribenter. Fiffiga verktyg att ha med sig i mobilen, för att underlätta skrivande i surfplattan, eller hantera idéer som ploppar upp. Detta kommer därför att bli måndagens tema ett tag framöver! Häng med från början – här kommer det första tipset:

Tänk dig att du sitter på en föreläsning och ser en intressant presentation. Eller går förbi en anslagstavla med en innehållsrik affisch. Eller har skrivit anteckningar på papper som du vill få in i datorn eller surfplattan. Ta då fram mobilkameran, öppna Microsoft-appen Office Lens och ta en bild. Sedan kan du rätta till, beskära och spara bilden. Om bilden är tillräckligt tydlig kan den göras om till text via den inbyggda OCR-funktionen. Det betyder att du kan söka på ord och redigera dem. Appen kan beskrivas som en skanner för fickan.

Resultatet sparas på Microsofts näthårddisk Onedrive, och om du väljer formaten Word, Powerpoint eller OneNote kan du arbeta vidare med den sparade filen i datorns, surfplattans eller mobiltelefonens Office-program. Du kan även spara som PDF-dokument.
Office Lens finns för Android, IOS och Windows Phone.

1 kommentar på “Premiär: App-tips för skribenter”

Kommentarer har stängts av.