Hur hittar man meningen?

Vad som är meningen har avhandlats på många ställen, inklusive denna blogg – läs gärna https://mirremcss.nu/livsfilosofi/vad-ar-meningen/
När livet känns meningsfullt, då känner vi oss lyckliga. Och omvänt, när livet känns meningslöst så känner man sig olycklig. Det är logiskt, begripligt, rimligt. Mening behövs. Meningsfullt kan vara att man är stolt över det man gör. Att man mår bra av att tänka tillbaka på att man har gjort det, och att man vill göra det igen, är andra kriterier. Men hur hittar man då det som är meningsfullt för en själv?

Man kan väl prova sig fram. Hoppa på nya saker, tycka att det var kul eller trist, fortsätta eller sluta. Många saker känns ju kul i stunden! Man får en ”kick”, en euforisk känsla. Men sen då? Hur många av oss stannar upp och reflekterar när kicken klingat av? Jag har inte gjort det – inte förrän nu. Och jag mår inte bra och jag längtar inte.

Så hur hittar man det som ger mer än en tillfällig kick? Om du hade hoppats hitta svaret i detta blogginlägg så måste jag tyvärr göra dig besviken. Jag vet inte. Så jag letar väl vidare.

Har du hittat din mening? Hur gjorde du? Berätta!