3 saker att glädjas åt

En gråruggig januaridag, runt noll grader, regn i luften, och mest reklam i brevlådan. Dammråttorna följer dig genom hemmet och middagen blir visserligen ätbar men ingen kulinarisk fullträff precis. Tvättberget växer, chefen gör dig galen, och hur är det möjligt att varenda blomma stendör efter bara nån vecka utan vatten? Jo, så där kan det ju kännas. Men här är 3 saker att glädjas åt trots allt:

  1. Det är äntligen slutet av ”årets fattigaste månad” och de flesta av oss kan andas ut ekonomiskt. (Nu går vi istället in i ”vabruari” och då kan åtminstone vi utan småbarn glädjas åt att inte ha småbarn.)
  2. Vi bor inte i USA. Där kommer nog ”life as they know it” att förändras drastiskt på både kort och lång sikt. (Men det är rätt roligt med alla Facebook-inlägg som travesterar på ”Alternativa Fakta”.)
  3. Det blir ljusare för varje dag. Jodå, tänk efter: det var nästan ljust när du kom till jobbet morse och det var ljust när du skulle åka hem. (Om du är en person med genomsnittliga standardarbetstider vill säga. Natt- och skiftjobbare behöver inte hålla med.)