Hur det började

Allt började på min 45-årsdag, den tredje december 2015, så man skulle kunna misstänka att det hela handlar om en medelålderskris. Då var jag halvtidsledig från mitt jobb som it-supporttekniker för att plugga teknikinformation på den lediga halvan av tiden. Det trodde jag var min grej. Jag gillar att skriva och jag gillar teknik, och teknikinformation handlar om just den kombinationen. Vad det dock inte handlar om är att skriva varierat, flödande och berättande. Texten ska istället vara stram och nerstruken och instruerande och inte innehålla minsta spår av tolkningsföreträde för läsaren. Och det var inte alls min grej.

Men att skriva, det är utan tvekan min grej. Orden kommer lätt och ledigt när jag går loss på tangentbordet med en utvecklad variant av pekfingervalsen. Det blir ofta stavfel men orden kommer snabbt och formar meningar, stycken och berättelser. Formuleringarna blir ganska roliga emellanåt och en del berättelser rätt spännande. Framförallt ger skrivandet ren och skär energi tillbaka. Att skriva är helt enkelt det jag brinner för.

Nu är det inte så att jag någonsin har hindrats att skriva i mina vanliga lönejobb. Tvärtom, jag har utnyttjat min makt över det skrivna ordet till att komponera instruktioner, dokumentation, manualer och förklaringar. Det behövs massor av sånt i it-världen. Men det är inte samma sak som att berätta om människoöden, hitta på händelser, ge fiktiva karaktärer en röst och hålla läsaren trollbunden och sidvändande på vägen mot den perfekta upplösningen. Om jag har uppnått det? Det får du gärna berätta för mig, i en kommentar, recension eller mejl.

Nu kan du vinna min debutroman ”Till var och en det den förtjänar” via Goodreads – bara registrera ett konto och anmäl dig till Giveaway. Inget ”gilla”, inget ”dela”, ingen frågesport, ingen slogan. Har du redan boken så kan du ju ge bort den! 🙂