Läser en ny bok: ”Azoria – Rubinprinsessans återkomst”

På en författarkurs kom jag i kontakt med Kristina Suomela Björklund, som i likhet med mig har skrivit och publicerat en bok: ”Azoria – Rubinprinsessans återkomst”. Denna bok kategoriseras som ”science fiction – fantasy” och handlingen beskrivs så här på bl.a. Bokon:
Mira är en snart trettonårig tjej som älskar historier om alver, dvärgar och drakar. Det som hon tycker bäst om är att hitta på historier tillsammans med pappa. Men en dag är pappa försvunnen. Kvar lämnade han en porslinsälva åt Mira och ett brev, skrivet med konstiga tecken, till mamma. Sen började det hända mystiska saker i hennes hunds halsband när de är i skogen och hon finner en lapp skriven på ett konstigt språk. Lappen leder Mira på hennes livs äventyr och hon är inte den hon trodde att hon var.

Den här genren är jag inte särskilt bekant med så det ska bli roligt att både utforska den och samtidigt lära känna en helt ny författare. Jag har precis börjat läsa boken, som med sin luftiga layout känns lättläst trots att det är en ganska tjock bok. Språket känns anpassat till målgruppen som bör vara bland annat tonåringar. Okonstlat, är ett ord jag kommer att tänka på. Nu har det börjat hända saker som bygger upp intresset – ”mystiska” detaljer, pusselbitar till gåtan som bokens handling ju utgörs av. Fortsättning följer…

azoria