Mer om färg och personlighet

Om du gjort testet jag tipsade om i mitt förra inlägg om färg och personlighet så vet du vilken eller vilka färger som dominerar din personlighetsstil. Vilken färg som är ”din” får du gärna berätta i omröstningen längst ner i detta inlägg! Men vad innebär de olika färgerna?

RÖD

Är du mycket röd tar du gärna kommandot, har svårt att sitta still, och vill att saker och ting ska hända snabbt. Du tar för dig och vill ha kontrollen. Du är målinriktad och kan snabbt urskilja vad som måste göras direkt och vad som är mindre viktigt. Du är effektiv i ditt arbete och vill att saker ska bli bra på så kort tid som möjligt. Du är beslutsam och kan lätt bli irriterad på långsamma, tafatta eller omständliga personer. Du ser inget problem med att saker kan gå snett, då är det bara att börja om.

BLÅ

Är du en person med blå energi är du analytisk och objektiv. Planering, tidsoptimering och struktur anser du vara viktigt. Din prestationsnorm är hög vilket gör att det tar längre tid för dig att bli nöjd med en uppgift än vad det tar för andra. När du väl bestämt dig för att göra någonting vill du göra det fullt ut och ordentligt. Du vill gärna tänka igenom allt noggrant och analysera allt så att ingenting blir fel. Du ser lätt sprickor i resonemang eller förslag vilket gör att du kan uppfattas som mer kritisk än andra.

GUL

Har du mycket av färgen gul så är du personen som älskar att prata, påverka andra och låta sig påverkas. Du har lätt för att ta kontakt och ger ett öppet, vänligt och glatt intryck. Du är charmerande och underhållande som gärna vill ha uppmärksamhet och gillar att synas. Du är kreativ, nytänkande och spontan, men vill gärna göra saker på ditt eget sätt. Att byta agenda eller snabbt byta samtalsämne är något du har lätt för. Du kan ibland prata för mycket och även bli lite väl självcentrerad.

GRÖN

Är du mycket av färgen grön så uppskattar du en vänlig och harmonisk atmosfär. Du är mån om andras känslor och reaktioner, och är lyhörd och känslig för vad andra tycker. Du är duktig på att lyssna på andra människor och tar hänsyn till deras behov, men du kanske inte uttrycker så tydligt det du själv vill ha och behöver. Du kan ha svårt att säga nej och sätta gränser, vilket leder till att du kan uppfattas som obeslutsam och vag. Därmed finns risken att du blir utnyttjad. Du undviker gärna konflikter och tar helst inte upp sådant som är obehagligt eller känsligt.

[polldaddy poll=9926747]