Fyra tips mot skrivkramp

Går det trögt att skriva? För mig med. Här är några tips som jag gillar:

  1. Fixera dig inte vid ett projekt – se till att ha flera skrivprojekt på gång samtidigt, och om du fastnar på ett av dem, flytta till ett annat. Tänk också på att variation kan vara bra. Det behöver ju inte vara fyra olika romaner du har på gång, utan till exempel en roman, ett par noveller, en pjäs, två dikter, etc.
  2. Bestäm dig för att avsluta allt du har påbörjat. Om du har lämnat ett projekt, se till att du återvänder, fortsätt jobba på problemet, och ge inte upp!
  3. Prova att ändra ditt sätt att skriva. Om datorn känns som en ond ande, testa en digital diktafon eller skriv för hand. Att byta miljö kan också ha en uppfriskande effekt. Gå ut i friska luften och sätt dig under ett träd (om vädret tillåter), eller smit in på ett trivsamt café, eller kanske ett bibliotek?
  4. Låt kroppen jobba en stund – gå ut och gå, klipp gräsmattan, dammsug noga hela huset, handdiska ett rejält diskberg – fysisk aktivitet i trivsamma och lätt meningslösa former tycks ha en förmåga att få in hjärnan i rätt skrivarstämning.

Som du märker krävs det ingen magi för att kurera skrivkramp. Det räcker med lite sunt förnuft.

Källa: http://www.forfattartips.se