Gör något annat!

Rubriken är ett sånt där klassiskt råd, du har säkert fått det någon gång. Ges med fördel när man kört fast – i gamla hjulspår, med en ny idé eller i de dagliga sysslorna. Man står där och stirrar, fysiskt eller mentalt, på ett hinder av någon storlek och vet inte hur man ska komma vidare. Då är alltså rådet ”gör något annat”. Något helt annat, allra helst. Det är kontrasten, avbrottet, förändringen som är det viktiga.

Pausa det strandade projektet -> gå en promenad. Sopa ihop det misslyckade bygget av en spaljé -> ställ fram utemöblerna på altanen. Repa upp den sneda stickningen -> måla en vägg. Stäng det påbörjade dokumentet med novellen som inte tar fart -> gå ut och kratta gruset på gårdsplanen.

Rådet kan appliceras på större saker också. Om du inte trivs med ditt jobb -> börja plugga, byt jobb, snoka fram andra arbetsuppgifter, anmäl dig till en internt vidareutvecklingsprogram, föreslå förbättringsidéer och ta på dig att genomdriva dem… Om du inte mår bra i din relation -> ta ett ordentligt snack med din partner, gå i terapi, pausa från varandra, gör något helt nytt tillsammans, gå skilda vägar… Om du inte gillar ditt boende -> möblera om, tapetsera, byt gardiner, flytta… Ja, du ser mönstret. Gör något annat. Och gör det nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.