Mininovell – del 1

Dags att prova något nytt! Här kommer första delen av en mininovell, som jag har bestämt mig för att kalla den. I nuläget har den inte ens ett slut så det kommer att bli en dynamisk utveckling eftersom jag hoppas på input från dig, läsare. En ny del om ca 300 ord ska det bli varje fredag- häng med från början!

* * *

– Hallå, jag är hemma!
Jens drog igen lägenhetsdörren efter sig och sparkade av skyddsskorna. Uh, den fotsvetten var inte att leka med! Dofterna från köket tog barmhärtigt nog snabbt över hans luktsinne.
– Heeej, jag lagar mat!
Mary stack ut huvudet genom kökets dörröppning, log stort och viftade med en stekspade som för att bevisa vad hon gjorde. Som om inte dofterna av en massa exotiska grönsaker och kryddor som han inte visste vad de hette skulle räcka. Jens log tillbaka och tog de sista stegen genom hallen fram till köket för att hälsa ordentligt. Han fick böja sig ganska långt ner för att nå att ge henne en puss.
– Vad blir det?
Frågan var egentligen mest artig för han förstod sällan svaret men visste att han ändå skulle tycka om det. Den somaliska maten var en härlig blandning av somaliska, etiopiska, jemenitiska, persiska, turkiska, indiska och italienska influenser, och så brukade Mary alltid göra någon svensk tvist på det hela. Han kunde lätt hålla med om det där att vägen till mannens hjärta går genom magen.
– Buskeeti och baasto med tomatsås. Har du haft det bra på jobbet?
– Ja, det gick vägen till slut. Jäkla slit med de där specialbeställda takfötterna men det blir nog snyggt när det är klart. Själv då?
– Ah, du vet, delad tur… Men jag fick i alla fall köra den nya bussen nu! Och så frågade chefen om jag vill testa 54:ans tur nästa vecka.
– Vad kul!
Han var så stolt över henne. Ett sprudlande energiknippe som han inte ville leva utan. Ever. Första gången de träffades skulle han aldrig glömma…

En kommentar

  1. Ping: Mininovellen – del 7 – Mirre MCSS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.