Recensioner av fritidsförfattares böcker

I samband med att jag publicerade min första bok så besökte jag många bokbloggar på nätet. Jag mejlade till ett stort antal av dem och erbjöd ett recensionsexemplar av boken. Syftet var givetvis att få fler att upptäcka det jag skrivit. Några bloggare tackade ja och fick sin bok, och deras sidor har jag ivrigt följt under de senaste månaderna. Ännu har ingen recension av min bok dykt upp hos dem men jag har på den tiden upptäckt ett intressant fenomen: alla bloggar om samma böcker. Och det är samma böcker som ligger på bokhandlarnas topplistor. Inga okända namn, inga överraskande titlar, inga udda skapelser. Det är nästan läskigt mainstream…

Därför ska jag nu skapa just det som jag själv saknar. Jag vill läsa och recensera böcker av enbart helt okända nya svenska författare, såna som jag själv. Fritidsförfattare som kanske publicerar sina böcker själv och som vill försöka höras genom bokbranschbruset. Allt jag begär är ett recensionsexemplar och en länk till min sajt från Facebook, din författarhemsida och/eller andra sociala medier. Vill du dessutom recensera min bok på din sida, så ännu bättre. Jag skulle bli JÄTTEGLAD för just din hjälp att sprida detta vidare till personer du tror kan vara intresserade! Kontakta mig genom att kommentera detta inlägg eller genom att mejla till mirresoderlund@gmail.com Jag ser verkligen fram emot en sommar med färska berättelser!

 1. Lotta Lindeborg

  En bra spaning. Också kontaktat en del såna bloggar och aldrig fått napp. Som om att man ”..skriver om okända författare och okända böcker, vem läser ens blogg då?” Därmed läser atta ungefär samma utbud.. Hoppas du kan vända trenden!

  Liked by 1 person

  • Mirre MCSS

   Tillsammans kan vi kanske skapa en ny trend, det vore ett trevligt avbrott! Sprid gärna länken så att fler hittar hit och kan börja upptäcka nya böcker och nya författare! Ringar på vattnet… 🙂

   Liked by 1 person

 2. Anders Silverfall

  Superbra initiativ! Har samma erfarenhet av ”mainstream-problemet” hos bokbloggare. Är du intresserad även av fackböcker? Kolla länken till min författarwebb (http://monetardemokrati.se) och se vad du tycker! Jag lägger gärna en länk till dig från den och mina övriga sociala medier om du är intresserad, samt översänder ett ex.

  Liked by 1 person

 3. Marja

  Har precis delat på FB, skrev: ”Som marknadsföringsansvarig på vårt nystartade bokförlag AVERBIS.se är jag helt enig om att det är mycket svårt att ”försöka höras genom bokbranschbruset”! Det är bara de mestsäljande författarna som blir inbjudna till TV-sofforna! Men hur skall man bli uppmärksammad om ens gratisex som man skickat till olika mainstream media bara förbigås med tystnad? Det är beundranssvärt initiativ av Mirre att starta denna bokrecensionblogg! Stort lycka till och hoppas den får vingar så många hittar dit och skickar sina gratisex till Mirre. Dela gärna!”

  Om du får för många böcker att recensera kan du ju kanske efterlysa fler läsare som vill recensera, ifall jobbet helt plötsligt blir dig övermäktigt? 😉 Hoppas att din blogg blir en ny bokkatalog för ”gammalmedia” att hitta något nytt i! Helst inte om mord och deckarbranchen, som marknaden svämmas över av, om jag får önska mig något….

  MVH
  Marja

  Liked by 1 person

  • Mirre MCSS

   Vad roligt att få den här typen av positivt gensvar! Jag kommer att göra mitt bästa för att hinna med i flödet av böcker, det är trots allt en mycket trevlig uppgift att få läsa ny och ”okänd” litteratur. Och så hjälps vi alla åt att nätverka så att informationen sprids som ringar på vattnat – det finns läsare åt oss alla!

   Liked by 1 person

 4. Mirre MCSS

  Jag fick ett enormt gensvar men mäktade inte riktigt leva upp till förväntningarna… Jag läste och skrev så mycket jag orkade – till slut hade jag tappat stinget för både det ena och det andra. :-/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.