Mininovellen – del 4

Detta är den fjärde delen av ”fredagsnovellen”.
Tidigare delar: * Del 1 * Del 2 * Del 3 *

De där tio minuterna som det tog att gå till Marys port gick alldeles för fort, tyckte Jens. Han fascinerades av den här lilla tuffa tjejen med mörkbruna ögon och strålande leende. Vad de hade pratat om mindes han inte exakt – det var väl lite om jobb och att hon höll på och tog busskort och så. Typ. De skildes åt vid en upplyst port med siffran 22 ovanför, utan mer än några tack och hälsningsfraser som avsked. Jens och Linus vände och gick hemåt igen, glatt pladdrande om minen på den där killen och hur snabbt hans polare svikit honom.

Sen gick det ett antal veckor då Jens tog vägen om Hillandergatan då och då, självklart enbart under förevändning att kolla om den där killen spelade Allan någon annanstans. Jens stötte på Mary, först en gång, sen en gång till och den tredje gången sökte han upp henne. För varje gång de träffades blev deras samtal längre och djupare. De tog en fika ihop, sen en lunch, och så bio. På den vägen var det, som man brukade säga. Efter några månader var de oskiljaktiga och ytterligare några månader senare kändes det självklart att flytta ihop.

Telefonen ringde, och Mary var som vanligt snabbast att svara. Jens misstänkte att hon helt enkelt tog varje möjlighet att prata med någon, eftersom hon älskade det. Telefonförsäljarna lyckades aldrig sälja något men de fick alltid en väldigt lång och trevlig pratstund. Jens log lite för sig själv. Det där pratandet var nog genetiskt betingat, av besöken hos Marys familj att döma.

 – Hej Jan-Erik, hur mår du?
Mary sken upp och skrattade i telefonen. Att prata med den här kluriga farbrorn gjorde henne alltid extra glad. Men just idag verkade Jan-Erik något kortare i tonen och han frågade nästan direkt efter Jens.
 – Ja, han är hemma, vänta lite…
Hon höll fram telefonluren mot Jens och sa med rynkad panna:
 – Det är din morfar. Han verkar allvarlig.
Jens lyfte ögonbrynen, lika förvånad som Mary. Morfar var för det mesta en sprallig gubbe. Jens tog emot luren och svarade.

Fortsättning följer nästa fredag… Vill du vara med och påverka handlingen? Kommentera inlägget med vad du tycker ska hända!

En kommentar

  1. Ping: Mininovellen – del 7 – Mirre MCSS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.