Hur är en bra lärare?

Titeln på detta inlägg är även arbetsnamnet på mitt fördjupningsarbete, som jag nu påbörjat i studierna till IT-pedagog. Med tillägget ”ur elevers perspektiv”. För när forskning, politiker, lärare och föräldrar tvistar om allt från hur hjärnan fungerar, hur man motiverar till lärande, hur stort ansvar av lärandet som vilar på eleverna och hur skolan ska organiseras så kan vi nog enas om en sak: bra inlärning underlättas av bra lärare! Och vem kan bättre bedöma hur en bra lärare är, än elever? Alla som är eller varit involverad i lärsituationer, oavsett ålder, ämne och utbildningsform, har säkerligen en uppfattning om vilka egenskaper en bra lärare har. Och om man kan specificera dessa egenskaper så kan man skapa en konkret hjälp till alla sorters pedagoger om hur man blir en bra lärare. Smart, va?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.