Du mår som du tänker!

Du mår som du tänker. Det är vetenskapligt bevisat. Tänker du positiva tankar så blir du glad. Statistiken säger dessutom att den som har en tillvaro mer i glädjens tecken än eländets i snitt lever 7,4 år längre än den som inte gör det. Visst, att vara pessimist ligger djupt rotat i oss. Vårt släkte formades med sju grundläggande känslor: glädje, sorg, oro, ilska, rädsla, skräck och äckel. Av dessa är ju endast glädje en positiv känsla. I dag lever vi dock i en värld som är tryggad på ett helt annat sätt, och då är det bättre att lära sig tänka på ett sätt som gör att vi inte mår så dåligt. Repeterade positiva tankar och handlingar ger verkligen positivt utslag!

Glädje går inte att önska sig i födelsedagspresent. Glädje uppstår inte hux flux eller utlöses på beställning. Glädje kommer från de tankar och känslor du själv väljer. Varje tanke du tänker, oavsett om den är positiv eller negativ, sätter sina spår i hjärnan. Därför är det så viktigt att fokusera på goda minnen och saker och skaffa sig nya goda upplevelser. Men det betyder förstås inte att man ska ta allt med en klackspark, att man alltid måste skratta åt den skit som livet slänger framför en, eller att man är en dålig människa om man inte är konstant glad. Det betyder bara att man kan påverka sitt mående åt positivt håll. Bara genom att tänka positivt lite oftare än man tänker negativt. Testa, så får du se vad som händer! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.