Skriverier till hösten

Den uppmärksamme läsaren har noterat att det gått ett tag sedan förra inlägget här på sajten. Det är så mitt skrivande fungerar, och säkert många andras också. Ibland sprudlar man av kreativitet och skrivarlust och fantasi och ibland är det besvärligt att ens skriva sitt lösenord till datorinloggningen… Men dagens nyhet gjorde mig så glad att jag vill skriva om det! Det är nämligen bestämt att jag ska leda en studiecirkel i skrivande till hösten, på ABF i Strängnäs. Utifrån mina egna erfarenheter, både av utbildning och från det egna skrivandet, har jag satt ihop ett material som ska guida deltagarna genom 8 veckor av skrivande med en novell som mål – i bästa fall egenpublicerad! Ur innehållet:

  • En berättelses uppbyggnad
  • Idé och synopsis
  • Berättartekniker
  • Dialoger, karaktärer och miljöer
  • Redigering, formatering och korrekturläsning

Skrivandet har jag tänkt ska utföras i Word Online vilket alltså deltagarna också ska få lära sig. Tanken är att blanda teori med praktik, skrift med tal, enskilt arbete med diskussioner. Det känns förstås lite pirrigt men allra mest jättekul och jag ser fram mot att få möta en engagerad och entusiastisk grupp skribenter den 17/10! Känner du någon som vill komma igång med sitt skrivande? Här anmäler man sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.