Stressa inte med skrivandet!

Om det är någonting alla skrivande människor drömmer om, så är det mer tid till skrivandet. De som skriver vid sidan av ett annat jobb måste jaga timmar och minuter, hitta tillfällen att arbeta med texten. En timme på kvällen när barnen sover och diskmaskinen surrar. En stund med anteckningsboken på pendeln till jobbet. En regnig söndagseftermiddag när alla måsten är undanstökade.

Även den som är yrkesverksam författare måste nästan alltid balansera sin skrivtid med andra, mer inkomstbringande saker. Vissa känner krav från förlaget. Vissa har en deadline att förhålla sig till. Att ta sig månader och år till att arbeta om en text kan kännas nästan förmätet. Andra skrivande människor tycks spotta ur sig färdiga manus medan man själv velar med samma text, månad ut och månad in. Frågan är: ska man ha ångest för att det går långsamt?

Svaret från etablerade författarna Sara Kadefors och Tomas Bannerhed, är ett samstämmigt nej. Stressa inte. Låt skrivandet ta den tid det tar, den tid du har. Det blir bäst så!

 

Källa: Tidningen Skriva