Måndag! Trivs du på jobbet?

Måndag morgon. Du släpar dig till jobbet och undrar vad du gör där. Kanske är det så illa att du vantrivs? Då bör du överväga att säga upp dig – det kan faktiskt vara det bästa för din mentala hälsa! Med tanke på hur stor del av vår vakna tid vi tillbringar på jobbet är det inte så förvånande att vår hälsa påverkas negativt när vi inte gillar vårt arbete. En australiensisk studie har till och med visat att det är sämre för välmåendet att vantrivas på jobbet än att vara arbetslös.

Man kunde konstatera att hur lycklig en anställd är beror på jobbets psykosociala aspekter, såsom hur stor kontroll, frihet och variation arbetet innebär. Studien visade också att det är sämre för hälsan att ha ett dåligt jobb, än att inte arbeta alls. Ett dåligt jobb definierades som att vara tråkigt och erbjuda dålig lön, ha låg flexibilitet och bristande jobbsäkerhet. Det kunde också handla om att arbetsuppgifterna låg under den anställdes kompetensnivå.

Så det kanske är dags att ta en funderare: mår du så bra som du skulle kunna göra? Eller kan du göra någon förändring som får dig att må bättre?

Källa: MåBra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.