Boktips

Här samlar jag tips på böcker skrivna av författare som ännu inte hör till den etablerade skaran. Så mycket litteratur det finns att upptäcka när man vågar kliva utanför den berömda boxen som idag stavas ”de stora förlagen”! Jag kommer att läsa och recensera dessa böcker i den takt jag hinner.

Om du skriver en recension när du läst något nytt alster – hör av dig till författaren och berätta det. Har du ett tips på en bok av en författare som kanske inte så många känner till – kommentera gärna. Har du en blogg eller liknande och vill ha ett recensionsexemplar av min bok ”Till var och en det den förtjänar” – kontakta mig!

Anders Silverfall: ”Monetärdemokrati – en ny human världsordning
Författarens mål med boken är att bidra till att ett komplext och otillgängligt område blir begripligt, tydligt och klart utifrån hur han själv har förstått det, så att var och en kan se verkligheten med egna ögon och göra sin egen opartiska bedömning av vad som rätt och fel. Boken reder ut vad som skulle hända om mänskligheten började tillverka pengar genom principen ”gåva” istället och därmed undvek den inbyggda brist på pengar som ”lån mot ränta” oundvikligen skapar. Fram träder ett humant samhälle utan penningbrist, en monetärdemokrati.

Anders Nystedt: ”Fågeltornet
Detta är en thriller om vad som kan hända med ett mänskligt psyke när samhället sviker. Följ det spännande händelseförloppet parallellt ur olika synvinklar, ända till det rafflande slutet!

Eva Emanuelsson: ”Gustaf
En historisk roman. Vi får följa Gustaf, från hans första år i livet till en vuxen man. Ett liv fyllt av varma glädjestunder blandade med stora sorger och grymma besvikelser. På ett lättillgängligt sätt och med empati skildras de vardagssituationer som också beskriver under vilka villkor människorna levde i början av 1800-talet. Boken utspelar sig i trakterna runt Enköping, i Uppsala och Strängnäs.

Staffan Gullsby: ”Lex DuplexochLex Domini
Två fristående spänningsromaner (av tre planerade) om ond bråd död och med spelplats i sjukvård, frikyrklighet och media.

Eva Björklund: ”Ditt varumärke & din coola produkt
En feelgood-bok. Besk, surt, söt och salt i en härlig gott & blandad påse.

Tips från Västmanländskans Bokblogg:
Therese Granvalds: ”Ty riket är ditt
Ulric Alstermark: ”Fria händer” (e-bok)

Inka Persson: ”Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade ryggsäcken
Längre kommen än mitt i livet är Viola fast förankrad i vardagen. Som parkarbetare njuter hon av kontakten med naturen och årstidernas växlingar. Men hon känner sig vilsen i tillvaron. En dag tar hon steget. Hon vill uppleva friheten, möta nya platser och smaker. Viola packar ryggsäcken och går ombord på färjan söderut. Äventyret väntar.