Riktigt konstiga dieter

Ätit lite för mycket godsaker i helgen? Byxorna stramar inför måndagsmorgonen? Läs om några av tidernas värsta dieter så känns det kanske inte längre så svårt att avstå från godis under veckorna och skippa läsken till maten!

Tuggdieten
Tugga varje matbit 32 gånger tills det att den blir till en flytande massa som rinner ner i halsen när du lutar huvudet bakåt, hur låter det? Inte jättekul kanske. Den här dieten uppfanns av konsthandlaren Horace Fletcher vars kostråd var mycket populära i början av 1900-talet. Vid tuggdieten spottades den mat som inte blev till någon massa ut. Tanken var att man skulle få i sig färre kalorier samtidigt som man kunde njuta ordentligt av maten. Mm, verkligen, njuta….?

Parasitdieten
Vad sägs om att ha magen full av binnikemaskar? Urk… Under förra sekelskiftet var det populärt att ta piller som innehöll ägg från binnikemaskar. Det sägs att metoden fick människor att gå ner ett kilo i veckan tack vare att maskarna, som kan bli upp till nio meter långa, åt av födan som togs in. Bisarrt är bara förnamnet.

Grapefruktdieten
Redan på 30-talet började man att banta med hjälp av grapefrukt. Dieten har förekommit i flera olika varianter, men ska man följa den klassiska varianten är det grapefrukt till frukost, lunch och middag som gäller. Hur låter det? Inte jättefrestande, nä.

Banandieten
Vad sägs om ett kilo bananer om dagen? Nja. Kanske inte helt optimalt. Banandieten, eller ananasdieten som den också kan heta, syftar till att den som går på dieten ska gå ner tio kilo på fyra veckor. Dieten är näringsfattig och lär dessutom göra dig tokförstoppad. En eller två bananer om dagen räcker gott och väl!

Törnrosedieten
Sov så mycket som möjligt för att undvika att äta. Smart! Eller inte… Dieten var populär på 60-talet och ska enligt ryktena ha följts av Elvis Presley när han började få problem med att få på sig sina tajta scenkläder.

Källa: Vardagspuls