Det tog stopp

light-bulb-503881_640

För ganska exakt två veckor sedan tog det stopp. All min lust och ork att både skriva och läsa försvann. Jag har ägnat de senaste veckorna åt att vara både ledsen, stressad och förtvivlad över det men det har inte förändrat något. Först idag slog insikten mig med full kraft och den kommer kanske att verka både fånig och banal för dig som läser detta: jag måste ta bort sådant som gör mig ledsen, stressad och som stjäl energi. Kvar kommer då bara att finnas saker som gör mig glad och energisk. Så som det ska vara, så som man vill ha det!

Jag har hittills sökt efter det som gör mig glad och energisk genom att hela tiden lägga till saker, men utan att ta bort något. De bra sakerna har liksom drunknat i de kvarvarande dåliga sakerna och aldrig haft en chans att vinna, att slå igenom bruset. Nu ska jag rensa bort de dåliga sakerna och hädanefter ska jag göra som när jag köper kläder: först slänga eller skänka bort det som är trasigt, inte passar eller jag av någon annan anledning aldrig använder, sen köpa något nytt som är helt, i rätt storlek och passar min stil och vardag. Enkelt och självklart, eller hur?

För denna bloggs del kommer den här insikten att innebära ett uppehåll. Jag har böcker att läsa och recensera, men det kommer att dröja ett tag innan det blir av – när läslusten kommer tillbaka, helt enkelt. Av samma anledning dröjer det innan mininovellen fortsätter. Jag kommer att redigera klart min andra bok och publicera den i augusti, för den berättelsen tycker jag mycket om och är väldigt nöjd med. Novellerna kommer att ges ut i en novellsamling, både som pappersbok och e-bok. Sen får vi se när skrivlusten återkommer och kan generera något konkret. Kanske ett blogginlägg, kanske en ny novell, kanske ett kåseri, kanske en recension, kanske ett boktips. Men bara sådant som gör mig glad och energisk. Så det så.