Glädjen i att glädja andra

Jag anser mig vara ganska självsäker, jag behöver inte andras godkännande för att må bra. Jag vet vad jag är bra på och är trygg i det. Inte desto mindre blir även jag glad av att göra andra glada! Som idag på jobbet, då vi i supportteamet fick höra genom flera samtal att vi är glada, trevliga och duktiga. Det värmer, bekräftelsen på att vi gör rätt, vi som är där för att se till att andra kan göra sina jobb med IT som större eller mindre inslag i jobbvardagen.

Själv fick jag dessutom via mejl beröm för min insats som cirkelledare, redan efter första passet i den cirkeln – en cirkel som jag kände mig osäker inför. Min inre trygghet till trots så tvivlar även jag ibland och resultatet av sådant här beröm blir faktiskt en stunds inledande förvåning. Jag kan, jag är bra, andra gillar det jag gör!

Med blivande och nyblivna fäder i arbetsgruppen slog det mig hur viktig den känslan är för ett barn som växer upp. Att känna sig duktig utan att behöva prestera, att känna att andra gillar en, att känna glädje! Vill du med en för dig liten insats göra en medmänniska – barn som vuxen – glad? Säg eller gör något snällt, helt utan baktanke eller förbehåll. Du kan vara säker på att det kommer tillbaka till dig förr än du anar. 🙂