Mininovell – del 2

Första avsnittet av denna mininovell publicerades fredagen den 13:e maj.

De var på väg hem från krogen, Jens och hans bästa kompis Linus. Klockan var halv elva och det var en sån där magiskt skön junikväll. Ingen av dem var särskilt berusad – det hade varit ganska tam stämning på krogen och de gillade ändå inte att supa skallen i bitar. Killarna gick igenom ett bostadsområde som väl inte hade världens bästa rykte, men de var sällan rädda. Att vara 198 cm lång och muskulös av yrke och rugbyträning, samt försedd med sunt förnuft och ovilja att slåss, gjorde en lite… immun.

På håll hörde de upprörda röster, minst en tjej och flera killar, någon i målbrottet, någon yngre, någon äldre. När Linus och Jens kom runt ett hörn som ledde mot en gångtunnel såg de anledningen till tumultet. En mörkhyad tjej i deras egen ålder höll en yngre lika mörk pojke i handen, samtidigt hon hötte med den andra handen mot de fyra vita killar som stod i en halvcirkel framför henne. Killarna skrattade, hånade, hotade med sitt kroppsspråk, medan tjejen svor och skällde.
– Hur kan man vara så jäkla feg så man ger sig på en ensam liten kille, flera stycken mot en dessutom? Förbannade idioter, fan, ge er iväg, annars vet jag inte vad jag gör…
En av killarna skrattade ännu högre och gick närmare.
– Woho, vad rädd jag blir, vad ska du göra då, negerhora? Va-va-va?
Jens harklade sig när han tog några raska och extra långa steg fram till killen. Killen ryckte till och snodde runt, och i hans ögonhöjd uppenbarade sig då en bred bröstkorg. Linus traskade fram mot de andra killarna samtidigt som han drog upp tröjärmarna en aning, bara så pass att hans tatueringar syntes.
 – Äh, dra åt helvete, det här har ni inte med att göra…
Ledarkillens röst sprack i slutet av meningen och han såg inte längre lika säker ut som hans ordval ville göra sken av.
 – Står du här och förolämpar en tjej, vad är du för ett kräk?

Fortsättning följer…

1 kommentar på “Mininovell – del 2”

  1. Pingback: Mininovellen – del 7 – Mirre MCSS

Kommentarer har stängts av.