Ta vara på tiden!

Idag var jag på ett konsultuppdrag och fick ett givande samtal om att ta tillvara på tiden man har. Kunden jag besökte, en mycket skicklig och hårt arbetande advokat, berättade hur hon fått anledning att fundera över vad som är viktigt i livet. Hur hon som ensamstående mamma till en nioårig kille for fram som ett skållat troll mellan krävande jobb, hem och hushåll, sonens skol- och andra aktiviteter, det sociala livet – och kände sig så trött, så less, och undrande över ”är det så här jag vill ha det?”

Det är en relevant fråga, som man bör ställa sig regelbundet. Lever jag livet jag vill leva? Om inte, varför är det så? Hur kan jag ändra det? Vad vill jag ändra på? För jo, de allra flesta ”måsten” vi stressas av i vår vardag är faktiskt självvalda. Vi kan välja bort sånt och istället välja till det som gör oss glada, det som får oss att må bra. Låter det provocerande? Tänk då ett varv till på grundfrågan: ”är det så här du vill ha det?”

Jag vet att jag vill må bra och jag har nyligen fattat ett beslut för att nå det målet. Det är ett beslut som fyller mig med lättnad, glädje, tillförsikt och framtidshopp – samtidigt som det känns lite skrämmande. Men man måste våga för att vinna. Man måste ta vara på tiden. Gör det du med.