Vad vill du att ditt jobb ska ge dig?

Om några dagar avslutar jag mitt sommarjobb, på den arbetsplats där jag tidigare varit fast anställd men sagt upp mig från av en hel hög med anledningar. Inför hösten har jag klart med några mindre uppdrag, med arbetsuppgifter som jag tycker är roliga och som kanske ger mer energi än försörjning på sista raden. Jag har en ihopsparad buffert som gör att jag klarar mig ekonomiskt ett par månader men på sikt behöver jag ha ett deltidsjobb av mer förutsägbar karaktär. Så jag läser platsannonser och funderar en hel del på de möjligheter jag har och kan få. Alldeles nyss läste jag en enkel men tänkvärd mening som gav nytt bränsle till funderingarna:

Vad vill du att ditt jobb ska ge dig?

Detta är ju en fråga som kan besvaras med en mer eller mindre omfattande, realistisk, långsiktig och ambitiös lista. Man kan besvara frågan med enstaka ord som inkomst, maktsysselsättning. Man kan också lägga till mängd, som hög inkomst, kort arbetstid, snabb karriär. Eller så blir svaret mer filosofiskt: att vakna med glädje till varje arbetsdag, arbetskamrater som är som en andra familj, kunder som uttrycker tacksamhet över min arbetsinsats. Allra helst ska dessa svar vara mätbara på något vis, så att du helt enkelt kan göra svaren till frågor och besvara dem med ja eller nej. Så handen på hjärtat: vad vill du att ditt jobb ska ge dig? Får du det på det jobb du har nu? Om inte: är du okej med det? Eller är det dags att göra förändringar?

Själv ska jag nu fundera och formulera mina svar. Det ska bli min checklista för vad som komma skall. Om några dagar publicerar jag listan här på bloggen… *cliffhanger*

1 kommentar på “Vad vill du att ditt jobb ska ge dig?”

  1. Pingback: Vad jag vill att mitt jobb ska ge mig | Mirre MCSS

Kommentarer har stängts av.