Tips: Google Blogger

Jag har tidigare tipsat om en av Googles molntjänster, eller app som de vill kalla det, Docs och även om finessen att kunna diktera text direkt in i dokumentet. En annan Google-app för dig som vill skriva och dessutom vill göra det på nätet är Blogger!

Blogger är ett gratis och reklamfritt bloggsystem med en hel del trevliga funktioner och bra säkerhet. Det ”ingår” för dig som har ett Google-konto (alltså en gmail-adress). När du är inloggad på din Gmail så klickar du på ”fyrkanten med små fyrkanter” uppe till höger och väljer sedan ”Mer” i nederkanten av listan. Där hittar du ”Blogger” och när du klickat på den ikonen kommer du till möjligheten att skapa bloggen. Det gör du genom att klicka på en knapp med just den texten. Följ sedan instruktionerna och du är snart igång och bloggar!

Vill du ha hjälp med de olika funktionerna så finns här en bra kom-igång-guide till systemet. Och du, om du startar en blogg, skriv gärna det som en kommentar till detta inlägg så att fler kan hitta till den!