Något nytt att läsa

Idag fick jag en bok med posten. Det är Inka Perssons andra bok ”Som man bäddar får man ligga, sa hon och steg upp” och jag läste den första – ”Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade ryggsäcken” – med stor glädje för ett år sedan. Egentligen orkar jag inte riktigt läsa böcker nu, jag tappade den sugen i ungefär samma veva som lusten att skriva hade mättats med två böcker och fyra noveller. Men den här boken ser jag fram emot att få ta mig an på semestern. Bara lite drygt 4 veckor kvar nu!

Inka har ett härligt språk och en underfundig humor, och jag gillar att hon låter en 55-årig befriande vardaglig kvinna ha huvudrollen. Viola, som hon heter, fortsätter att spana efter nya utsikter trots ett kapsejsat äktenskap och ett par brustna hjärtan därtill. Kärlek, vänskap och solidaritet pratar Viola gärna om. I den här boken växer en vänskap och ett förtroende fram mellan Viola och 16-åriga Kina. Ja, det ska bli roligt att läsa boken!

1 kommentar på “Något nytt att läsa”

  1. Som en frisk fläkt med uppmuntran kom ditt inlägg om min nya bok, Mirre! Det är så stärkande för mig att du tycker om mitt sätt att skriva, det som är mitt skratt och min gråt, min sång om livet… Tack Mirre, inatt ska jag sova gott!

Kommentarer har stängts av.