Rätt är lätt

Uttrycket kommer från Kay Pollak, ”självhjälpsguru”, författare, regissör… Hela citatet lyder: ”Är det lätt så är det rätt. Är det rätt så är det lätt.” Jag gillar det och det stämmer förfärande ofta. Tänk när man får för sig att det är visst jobb man ska ha och så söker man mängder av såna, med bra ansökningar och meriter och referenser, men man får absolut noll respons. Eller när man tänker att man ska bo i ett visst område och gör allt för att få ett boende där, men det finns inget ledigt till rimlig peng. Istället kommer det ett bananskal, ett sidoskott, som man inte alls hade vare sig funderat på eller försökt nå och så faller allt på plats direkt, allt bara klaffar. Känner du igen det?

Själv har jag skrivit kopiöst mycket den senaste tiden, närmare bestämt 2 böcker och 4 noveller på 4 månader. Plus en skrivarkurs och dess mängder av övningar, och så jobbet förstås där jag skriver mejl och dokumentation mest hela tiden. Plötsligt sinar skrivsuget, uppslagen upphör och frenesin falnar – och där står jag, vare sig rik eller berömd eller energisk.

Då hör plötsligt en tjej från det innebandylag jag tränade för många år sen av sig och söker med ljus och lykta efter en cirkelledare med exakt den it-kompetens som jag har. Med glädje minns jag cirkelledarsejouren jag hade för ca 7 år sen, ett av de roligaste jobb jag haft. Så några mejl och telefonsamtal senare är upplägg, ersättning och startdatum spikat och jag känner mig glad och förväntansfull på första gången på länge! Innebandytjejen är förresten syster till kulturbloggerskan Sincerely Johanna. Just namedropping. 😉

Vad är rätt och lätt för dig? Lägger du din energi på rätt saker?