Skrivkramp och mögel

När skrivkrampen slår till och kreativiteten sinar… Ja, då blir det inga texter här. Men en text som har vuxit fram med tiden känner jag nu är mogen att publiceras. Det är inte en typisk text för mig men den känns angelägen att få lägga ut någonstans. Denna min lilla skribentsajt fick bli värd för ställningstagandet… Här är del 1 av 2:

Det är mögel i väggarna. Var och varannan vägg i stadshuset har visat sig innehålla mängder av fukt och en rik flora av mögel. Man upptäckte en vattenläcka i somras men långt innan dess har den putsade kommungrå byggnaden långsamt tillåtits förfalla. Den har dömts ut i omgångar, konstaterats för liten, satts på undantag och förskjutits ur politikernas propåer. Det fina i den kråksången är att en utdömd byggnad icke behöver underhållas. Och icke-underhåll behöver icke budgeteras. År efter år har politikerna, oavsett partitillhörighet och oavsett majoritet, icke avsatt en endaste krona till att vare sig renovera, bygga nytt eller flytta verksamheten till alternativa lokaler. Så besvärligt det nu blir, när den dåliga luften rent statistiskt kommer att ge minst två medarbetare astma under de närmaste åren!

Samtidigt måste man ju förstå politikerna. De bearbetar minsann riktigt viktiga frågor som kostar riktiga, budgeterade pengar. Ett badhus, ett parkeringsgarage, en sporthall och ett kulturcentra, vad är väl då ett simpelt stadshus? Det vore naturligtvis politiskt självmord att upphäva sin röst att avsätta skattebetalarnas pengar till att bygga ett säkerligen förfulande kontorskomplex på central och bostadsvärdefull mark. Och då har vi inte ens börjat tänka på skolan, äldreomsorgen och integrationen, det kostar det med. En äkta kommunal tjänsteman förstår detta dilemma och hostar icke till media.

1 kommentar på “Skrivkramp och mögel”

  1. Pingback: Mögel – del 2 av 2 – Mirre MCSS

Kommentarer har stängts av.