Välkommen vår!

Äntligen kom den, årstiden som vi efter en lång vinter så innerligt längtat efter och behöver! Våren valde, i alla fall här i närheten av ”Sveriges närmaste stad”, att göra sin entré dagen efter att vintern enligt visan ska ha rasat ut. Efter Valborgsmässoafton alltså. Vi valde att fira den sistnämnda med middag på restaurang och sedan en lugn hemmakväll. Långt från stora eldar och ljummen burköl, eftersom det är traditioner som inte talar till oss.

Idag har solen skinit, temperaturen hållit sig över 15 plusgrader, och vinden vilat. Vilken energi det ger! Vår överviktiga innekatt uppskattade den öppna ytterdörren och gick ut och rullade sig i gruset (och gick sen in och la sig i våra sängar…). Jag städade inför efterlängtat besök från dotter med sambo och njöt av att dricka en kopp kaffe på altanen. Trots att städning verkligen inte hör till mina favoritsysslor så kändes till och med det roligt!

Solen, värmen, ljuset… Det är något i det som livar upp, ger energi, fyller en med glädje. Och efter en sådan här dag, då jag gjort nytta, njutit av vädret, och fått umgås med min fina dotter och hennes goa sambo, då känner jag mig väldigt glad. Lycklig, faktiskt. En riktigt, riktigt bra känsla.