Gör bra första intryck med rätt hälsning

Oroar dig över hur du ska göra ett gott första intryck på din nya chef och kollegor? När vi träffar nya människor för första gången vill vi ju göra ett bra intryck på dem. En viktig del av intrycket är vårt språk och hur vi talar – särskilt vilken ton man använder. Ny forskning har visat att om du går upp i tonfall mot slutet av ett enkelt ”hejsan” kan detta göra att du framstår som mer pålitlig.

Om tonen istället går ner kan du istället framstå som dominerande. I studien verkade det dessutom som att kvinnliga röster uppfattas som något mindre dominanta och något mer trovärdiga än manliga. Så en kvinnlig röst tillsammans med uppåtgående ton i slutet av hejandet, kan ge dig en bra start på nya bekantskaper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.