Utmaning: att stubba

Jag hörde på radion en programpunkt som de kallar ”Veckans utmaning”. Programledarna får utmaningar av någon sorts hälsocoach (?). Den förra hade varit att bada isbad – vilket aldrig skulle falla mig in – och nu var det dags att stubba. Det går till så här:

Man går ut i skogen och hittar en stubbe i all sin enslighet. Där sätter man sig, sätter mobilen på ”stör ej”, ställer en timer på 1 timme, och stoppar mobilen djupt ner i fickan. Sen sitter man där. Pratar inte, går inte omkring, pillar inte på mobilen – bara sitter. Iakttar omgivningen utan att värdera den. Låter tankarna komma och gå, kanske funderas över en stund, fladdra vidare. Andas. För andetaget blir ditt ankare när rastlöshet, oro och stress över att sitta still och göra ingenting slår till, vilket det säkert gör för oss informationsintensiva individer av idag. Ett djupt andetag hjälper dig att förankra dig i nuet, på stubben, i skogen.

Detta ska jag prova någon dag! Det kan bli intressant att se vad som händer med en själv, hur man reagerar, hur man mår, vad som händer med tankarna och känslorna… Det berättar jag i nästa inlägg! Det vore kul att höra om någon mer vågar sig på detta?