Dagens bästa

Det finns ett stort värde i att uppskatta även små saker i sitt liv. Glädje, om ens i dess minsta form som ett flyktigt leende, är alltid bra för välmåendet! Och att må bra är ett förträffligt livsmål.

Men hur lätt är det att vara glad och må bra när vardagen är sitt vanliga jag? Ni vet, när räkningar ramlar in, bilen brakar ihop, växterna vissnar omotiverat, frisyren faller platt, träningen tråkar ut, dammråttorna dominerar och barnen bråkar… Knepet är att ta fasta på det där aldrig så lilla som var just den här dagens bästa. Den här dagen, som aldrig kommer tillbaka och bara existerade i just denna unika version, måste ha bjudit på något bra. Den inställningen är dessutom ett sätt att ge just den här dagen sitt existensberättigande. Coolt, va?

Så, målet är alltså att hitta dagens bästa. Det behöver inte vara stort, livsomvälvande, påverka någon annan än dig själv eller ens spela någon större roll. Det räcker att du får en positiv känsla av att tänka tillbaka på det. Att det lockar fram ett leende, en känsla av stolthet, ett välbehag, en nöjd suck, eller bara ett litet fniss.

Dagens bästa för mig idag: jag rensade min garderob från plagg som inte passar, sitter illa, inte är min stil eller inte har använts på väldigt länge. Resultat: 7 påsar med kläder att köra till återvinningen, gott om plats i garderoben, samt lättnad och stolthet. Vad är dagens bästa för dig?