Hur det började – del 2

Igår berättade jag hur det gick till när jag började skriva. Här kommer fortsättningen…

Eftersom jag är gift med en helt underbar man så gav han mig, i likhet med vad underbara äkta män ska göra, sitt helhjärtade stöd från första gången jag gav uttryck för min önskan.
   – Klart du ska skriva en bok.
   – Hur gör man då?
   – Jag vet inte. Fråga Google?

Så jag googlade. Sökmotorn ledde mig inte oväntat till mängder av sajter som beskrev berättarteknik, dramaturgi, karaktärsbeskrivningar, klimax och dialoger. Sajter som talade om hur man ska planera sitt arbete och skapa persongalleri och bygga upp scener. Hur man måste skriva synopsis och utkast och vara ytterst strukturerad. Till sin hjälp kunde man då få diverse datorprogram som delade in, katalogiserade och styrde upp hela härligheten. Jag laddade ner otaliga versioner av program, installerade dem och försökte förstå hur jag skulle skriva en bok. Till slut sa min underbara och tillika kloka man:
   – Är det inte bättre att du bara skriver?

Jag tittade på honom och jag tittade på datorskärmen. Sen avinstallerade jag alla de program som dittills bara lyckats hindra min kreativitet, startade Word och började skriva. På den vägen är det. 🙂

Vad hindrar DIG från att komma igång med din dröm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.