Bästa knäcken!

Knäck är klassiskt julgodis. Den godaste och snabbaste knäcken gör du med hjälp av mikrovågsugnen. Här är receptet som kompletterar skumtomtarna och pepparkakshuset!

Till kokningen behöver du en stadig glasskål som rymmer minst 2 liter och förstås tål mikrokörning. Tidsangivelsen stämmer för en ugn med 700W effekt – är din ugn starkare eller svagare så får du dra ifrån eller lägga till någon minut. Prova alltid med ”kulprovet” (en klick knäcksmet i kallt vatten ska direkt gå att forma till en mjuk kula) för att få den konsistens som passar dig bäst!

Blanda i glasskålen:

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap

Kör i mikron på full effekt, utan lock, i 12 minuter.

Ta ut formen från mikron – varning för varm smet! – och gör kulprovet.
När konsistensen är rätt, blanda om så önskas i:

  • 2 tsk smaksättning: kanel, kardemumma, vaniljsocker eller pepparkakskrydda
  • 1 dl solrosfrön, hackade nötter eller kaksmulor

Bred ut smeten på bakplåtspapper (eller häll i formar om du har tid, ork och lust),
låt stelna, skär upp och NJUT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.