Nya vägar, nya idéer

back-to-school-1622789_1920

Sedan en månad tillbaka pluggar jag på distans till IT-pedagog. Med närmare 20 års arbetslivserfarenhet från IT-branschen och både intresse och fallenhet för att lära ut och förklara så borde det kunna bli bra! I framtiden är jag framförallt intresserad av att skapa möjligheter till utbildning via internet. Så nu när det blivit dags att börja med studieuppgifter om hemsidedesign ser jag ett lysande tillfälle att väcka nytt liv i denna blogg.

Här på bloggen kommer olika sorters utbildningsmaterial skapat av mig att publiceras. Inledningsvis blir det material riktat till deltagarna i den studiecirkel för seniora datornybörjare som jag leder på ABF i Västerås. Det är helt enkelt små guider till saker vi går igenom på cirklarna. Eftersom jag gör detta för att bli en bättre pedagog är jag mycket angelägen om att få konstruktiv kritik. Så om du eller någon i din omgivning är intresserad: använd guiderna, tipsa andra om dem – och kommentera dem!

Jag börjar med en guide om hur man skapar en genväg i Windows 10, i det här exemplet till programmet Wordpad.

[wpvideo Ar3jQEFp]

2 kommentarer på “Nya vägar, nya idéer”

  1. Såna här småfilmer är riktigt bra. Just det där att man gör steg-för-steg anvisningar är väldigt pedagogiskt och lättare att komma ihåg när man ser det visuellt. Vi använder oss en hel del av sånt på mitt företag 🙂 Tror dina cirkeldeltagare kommer ha en stor användning av det

Kommentarer har stängts av.