Ny novell påbörjad

Novellformatet ligger mig varmt om skrivarhjärtat så nu har jag påbörjat en fjärde sådan. Eller egentligen är det den femte, för jag har redan skrivit novell nr 4 men är inte helt nöjd med den. Den vilar sig i form, kan man säga. Jag håller också på och översätter den första novellen, ”Gör gott”, till engelska för att få möjlighet att testa den marknaden.

Den aktuella novellen börjar så här:
 – Vi tackar professor Augustin med en applåd, för en som vanligt ytterst intressant föreläsning!
Professorn ler brett och bugar gång på gång som tack för applåderna som inte vill ta slut. Kvinnan i röd byxdress, som uppmanat till applåderna, sträcker fram en krukväxt med sin vänstra hand och håller fram sin högra hand för att få skaka professorns hand med innerligt eftertryck. Professorn själv spanar ut över folkhavet. Han ser henne inte, men det är inte så konstigt, det är verkligen massor med åhörare. En ovanligt välbesökt tillställning, även med hans mått mätt.

På temat noveller håller jag på med ett annat projekt: jag skapar en webbkurs om hur man skriver och redigerar en bra novell. Det finns ett hål att fylla, kan jag konstatera, efter att ha tagit del av ett antal distanskurser. Författarskap är kort sagt inte synonymt med pedagogik. En kurs som är skriven i skönlitterär stil är inte optimal pedagogiskt. Eftersom jag råkar vara en duktig pedagog OCH kan skriva noveller så tror jag mig kunna skapa något bättre i kursväg. 🙂

Om du vet någon som skulle vara intresserad av att inom ett par veckor alldeles gratis testköra denna kurs i utbyte mot konstruktiv kritik av kursupplägget, så tipsa gärna både den personen och mig!